Düşünür Koleji Anaokulu
- Yetkili: Düşünür Koleji Antalya
- Telefon: +90 (242) 606 14 42
- GSM:
- İlçe / Mahalle: Muratpaşa / Güzeloba
- Adres: Güzeloba Mah. 2173 Sok.No:16 07230 Muratpaşa/ANTALYA
- Web: https://www.dusunurkolejiantalya.com/
- E-Posta: [email protected]/
- Kolej Sosyal Medya Ağlarımız:
- Whatsapp İletişim Hattı:
EĞİTİM & ÖĞRENME YAKLAŞIMIMIZ
Düşünür Koleji olarak, küresel düzeyde lider okul olma vizyonuyla eğitimin geleneksel yapısını değiştirerek fark yaratan, yaratıcı, tasarım odaklı düşünebilen, problem çözme becerileri gelişmiş bireyler yetiştiriyoruz. Ülkemizin her noktasındaki çocuğa ulaşıp hayatlarına dokunarak onları, 21. Yüzyıl Yaşam, Düşünme ve İletişim Becerileriyle donatmak temel misyonumuzdur.
Akademik kadromuzun mesleki gelişimini ve kendini sürekli güncellemesini önemseriz. Bu sebeple Düşünür Öğretmen Gelişim Akademisi yapımızın önemli bir öğesidir.
Özgün Program
Düşünür Koleji, dünyanın ve ülkemizin eğitim ve öğrenme ihtiyaçlarına göre tanımlanmış, uzman eğitim kadrosu tarafından hazırlanmış özel programlarla öğrencilerin bir üst eğitim kurumuna hazırlanmalarını sağlar. Öğrenci merkezli bu program sadece bir hedefe yönelik hazırlığı değil, aynı zamanda sürecin kendisini de önemseyerek zengin ve nitelikli bir öğrenme ortamı hazırlar.
Düşünür Koleji öğrencisi;
Ulusal ve uluslararası sınavlarda başarısı yüksek,
Ana dili doğru ve etkin kullanan,
Ana dilinden farklı en az bir dünya dilini de doğru ve etkin kullanan,
En az bir enstrüman çalabilen,
En az bir spor branşında kendini geliştiren,
En az bir kodlama dilini bilen,
En az bir sosyal sorumluluk projesi yapan,
Farklı düşünmeyi öğrenmiş, her alanda fark yaratan,
Tasarım odaklı düşünen,
Düşünme ve problem çözme becerileri gelişmiş,
Değişim ve dönüşümlere hızlı uyum sağlayan,
İş birliği yapan, takımın iyi bir üyesi olan 21. yüzyılın bireyi olarak yetişir.
ANAOKUL
Neden Anaokulu (Erken Çocukluk) Eğitimi?
Marmara (Ö. Unutkan 2003) ve Hacettepe (S. Erkan - A. Kırca 2010) Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü tarafından yapılan araştırmalara göre erken çocukluk eğitimi alan çocukların okul başarısının erken çocukluk eğitimi almayanlara göre daha yüksek olduğu kanıtlanmıştır. Kavram, matematik, okuma yazma, anlama, işitsel, görsel, mekansal algı becerilerinin erken çocukluk eğitimi ile daha ileri düzeye çıktığı gözlemlenmiştir.
Erken çocukluk döneminde;
Olumlu ve olumsuz yaşantılar, çocukların gelecek ve okul yaşamlarını etkiler.
Çocukların zeka, kişilik, duygusal gelişimi büyük ölçüde tamamlanır.
Emici zihin evresi devrededir. Zihin duyular yoluyla çevredeki her şeyi mıknatıs gibi çeker.
Zarafet, kibarlık ve sosyal becerilerle ilgili pek çok davranış kazanılır.
Dünya dilleri edinimi başlar.
Düşünür Erken Çocukluk Uygulamaları
Düşünür Erken Çocukluk Eğitimi ‘Global Thinkers’ düşünme becerileri uygulamalarıyla zenginleştirilmiştir.
Ben Bireyim
Değerler, iyi bir eğitimin önemli bir parçasıdır. Düşünür erken çocukluk döneminde etkinlik ve uygulamalarla değerlere ilişkin bilgilerin temelleri atılır.
Portfolyo
Öğrencilerin yıl boyunca deneyimlediği ve öğrendiği sanat, fen, matematik, okuma yazmaya hazırlık gibi çalışmalarını ebeveynlerine sunduğu atölye etkinliğidir.
Okuma Yazmaya Hazırlık Çalışmaları
Düşünür erken çocukluk eğitiminde öğrenciler Düşünür’e özel çalışmalarla okuma yazmanın görsel algı, yazı bilinci, ses bilgisi, kelime dağarcığı gibi temel becerilerini kazanırlar.
Merak Eden Düşünür Kaşifler GEMS
Bilimin temelini oluşturan fen ve matematiği, ilgi çekici ve eğlenceli etkinliklerle sevdirerek, uygulamalarla da yaparak yaşayarak öğreten bir programdır.
Coding Town
Düşünür erken çocukluk döneminde öğrenciler, basılı materyaller ve oyunlar yardımıyla algoritmik düşünme becerisi kazanır ve kendi oyunlarını kurgularlar; verilen problemlere çözüm yolları üretirler.
Oyun Temelli Beceri Eğitimi
Öğrenciler, Oyun Temelli Gelişim programlarıyla, bireysel ilgi ve gözlemle kendini daha iyi tanıyabilen, çevresi ve kendisi ile ilgili farkındalığı yüksek ve sosyal hayata hazır yaşam becerileri gelişmiş bireyler olarak yetişirler.
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik
Öğrenme Stilleri Geliştirme Çalışmaları
Lego Eğitimi
Maker-D Eğitimi
D-Steam
Sosyal Sorumluluk Projeleri
Keşif İstasyonları
Hareket ve Koordinasyon Eğitimi
Müzik Eğitimi
Sanat Eğitimi
Dans Eğitimi
Düşünür Kolejinde İngilizce dil eğitimi erken çocukluk sürecinde 36 ayda başlar. İngilizce dört dil becerisini kazanmada en önemli etkenlerden biri dilin kullanıldığı ortamlarda sıkça bulunmaktır. Bundan yola çıkarak erken çocukluk yıllarında gerçek ortamlara yakın kurgusal ortamlar tasarlanarak etkinlikler yapılır.
Erken çocukluk eğitim sürecini tamamlamış bir çocuğun İngilizce dinleme ve konuşma becerilerinde A1.2 seviyesinde olması hedeflenir. Yani temel ihtiyaçlarını ifade edebilir, hoşlandıklarını anlatabilir ve bununla ilgili konuşmaları anlayabilir. Ayrıca çevresindeki somut varlıklar ile ilgili anlamlı cümleler kurabilir.